📸 Puck Pieterse deelt mooie foto die goed laat zien hoe spectaculair het MTB-parkoers in Glasgow is

Wow, deze foto van Puck Pieterse op het mountainbikeparkoers voor komende zaterdag laat zien dat het uitdagend is!

Puck Pieterse is na een al geweldig veldritseizoen en een kort uitstapje op de weg (vijfde in Strade Bianche) dé revelatie van het mountainbiken. Het 21-jarige multitalent won al een paar wereldbekers en kroonde zich tot Europees kampioene. Komende zaterdag (en donderdag) gaat ze op voor de wereldtitel in Schotland.

Uiteraard is ze op dit moment al in de buurt van Glasgow om het parkoers te verkennen. En de organisatie heeft een uitdagend route neergelegd, zo blijkt wel uit de foto's. De Amersfoortse postte er zelf eentje in haar Instagram Stories.

Daarin is te zien hoe ze over een rotspartij springt. De beheersing die ze over de fiets heeft is heel mooi om te zien. Hopelijk post Pieterse ook nog een recap van het hele parkoers op haar YouTube-kanaal; doorgaans doet ze dat wel - en mocht het zover komen, dan houden we je op de hoogte!

Beeld: Instagram Puck Pieterse / UCI

De UCI deelde de foto dus zelf ook op het Twitter-account van de mountainbikesectie van de bon, met nog een andere erbij die ook de moeilijkheidsgraad van het parkoers in Schotland laat zien. Daarop zie je een Zwitserse op een partij steile stenen naar beneden rijden.

Puck Pieterse rijdt donderdag in de vooravond al de shorttrack van het mountainbike (een kortere wedstrijd op een ander parkoers van zo'n 20 minuten). Zaterdag is de 'echte' koers: de cross country. Beide wedstrijden worden helaas niet live door de NOS uitgezonden op tv. Maar gelukkig doen Sporza en Eurosport dat wel! De cross countru is zaterdagmiddag om 12.30 uur.

MTB
  • Beeld: Cor Vos