Vriendin Roxanne Bertels schrijft 'liefdesbrief' aan sportman Van der Poel: 'Slechts enkele mensen weten hoe uitdagend het vorig jaar voor jou was'

Voor Roxanne Bertels is Mathieu van der Poel natuurlijk haar vriend, maar ze heeft ook diep respect voor de sportman Van der Poel.

We zagen haar afgelopen zondag als een van de eersten Mathieu van der Poel om zijn nek vliegen na zijn wereldtitel in Glasgow. Roxanne Bertels is Mathieu van der Poels steun en toeverlaat.

Dat klinkt een beetje ouderwets, maar zo is het niet bedoeld. Ze doet namelijk een belangrijk deel van het management van 'de BV Van der Poel', zodat Mathieu zelf zich volledig kan focussen op de sport (klik hier als je meer wil weten over Roxanne).

Dat proces van focussen op de sport maakt Bertels van dichtbij mee en ze heeft er diepe bewondering voor, zo blijkt uit een Instagram-post die ze gisteravond deelde. Bij een foto van haarzelf met de kersverse wereldkampioen schrijft ze een mooie lofzang op haar vriend.

Tekst gaat door onder de advertentie

'Ongelofelijk om jou te zien toewerken naar je doelen'

"Jij bent een legende. Het is ongelofelijk om jou te zien toewerken naar je doelen en je bucketlist verder te zien afvinken met een insane seizoen op de weg. Ik heb al vaak gedacht dat ik je op je allerbest heb zien presteren, tot je een nieuw doel met verve realiseert. Slechts enkele mensen weten hoe uitdagend het vorig jaar voor jou was. Gelukkig gaan moeilijke tijden weer voorbij, sterke mensen blijven wel bestaan."

Daarmee was het nog niet gedaan: "Je kan blijven doorgaan. Met een glimlach dwars door de hel. Je zou een held kunnen zijn, je zou het goud kunnen krijgen. Je breekt alle records waarvan men dacht dat ze nooit gebroken konden worden. Doe het voor je familie, voor je trots, voor je land, je naam. Want op een dag sta je in de Hall of Fame. Ik ben zo terug, eerst nog wat tranen afvegen.

Beeld: Instagram Roxanne Bertels

Roxanne kan zaterdag weer duimen voor haar vriend, want dan start hij in de Cross Country van het mountainbike-WK in Schotland. Aanvankelijk zou hij ook meedoen aan de shorttrack van vandaag, maar hij zegde af omdat hij nog wat te veel hinder ondervond van zijn val zondag. De olympische afstand zaterdag wordt live uitgezonden door de NOS, vanaf 16.40 op NPO2.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Roxanne Bertels