🎥 Zwitserse mountainbikester mikt bidon precies op edele delen verzorger

Alessandra Keller werd uiteindelijke vijfde in de MTB-wedstrijd, maar voor deze voltreffer verdient ze eigenlijk wel goud...

Alessandra Keller had natuurlijk liever een medaille gewonnen op het WK mountainbiken van gisteren, maar dat zat er net niet in. Ze werd uiteindelijk vijfde op meer dan twee minuten van de oppermachtige winnares Pauline Ferrand-Prévot.

Op een ander vlak was de 27-jarige Zwitserse wel zeer succesvol - al is een vijfde plek natuurlijk ook nog een prima prestatie. Tijdens het door de bevoorradingszone rijden liet ze namelijk zien dat ze op menig Nederlandse kermis een grote knuffelbeer in de wacht zou kunnen slepen.

Bij die kermissen is het meestal de bedoeling op met een bal wat blikken omver te gooien, maart Keller liet met hartslag 180 zien dat zoiets met een bidon en edele delen ook mogelijk is.

Het zal niet haar bedoeling zijn geweest, maar na een paar slokjes uit een eerder aangereikte bidon mikt ze die feilloos op het klokkenspel van een verzorger die aan het einde van de zone staat. Mooi hoe de man achteloos doet alsof er niks aan de hand is, maar dit heet vast wel een beetje pijn gedaan...

Puck Pieterse legde na een zware battle met onder andere Keller beslag op het brons in de mountainbikewedstrijd. Vandaag is het aan de vrouwen op de weg. Zij rijden in een aanloop van Loch Lomond naar Glasgow, waar ook zij het inmiddels bekende lokale rondje voor de kiezen krijgen. Naast de Nederlandse vrouwen is Lotte Kopecky de grote favoriet voor de titel.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot UCI