Barguil keert terug bij Team dsm-firmenich: 'Een makkelijke keuze'

Een nieuwe aanwinst voor Team dsm-firmenich. De Nederlandse ploeg haalt de Fransman Warren Barguil terug in het team.

Tour de France 2023 - stage 15

Waar vorig jaar een heel zwik talenten de overstap maakte naar Team dsm-firmenich, opteert de ploeg van Iwan Spekenbrink dit jaar voor meer gevestigde namen. Fabio Jakobsen is de nieuwe topnaam, maar ook het terughalen van Warren Barguil past in die werkwijze. Hij komt over van Team Arkéa-Samsic, dat hem in 2018 juist overnam van het huidige Team dsm-firmenich.

In Franse dienst boekte hij vier overwinningen, maar presteerde hij niet meer zo goed als in de Tour de France van 2017. Dat jaar won hij twee ritten, veroverde hij de bergtrui en eindigde hij bij de eerste tien in het algemeen klassement. Naar die Barguil gaan ze bij Team dsm-firmenich op zoek, maar tegelijkertijd moet hij ook zijn ervaring overbrengen op het vele talent.

Beste versie

"Ik heb altijd goed contact gehouden. Toen de kans kwam om terug te keren, hebben we een aantal heel goede gesprekken gehad over wat we van elkaar willen komende seizoenen", aldus Barguil. "Ik geloof erin dat deze omgeving de beste is om het meeste uit mezelf te halen."

De klimmer hoopt nog een aantal jaren op het hoogste niveau te presteren. "Ik wil me de komende jaren nog volledig toewijden aan het zijn van de beste versie van mezelf. Met dat in gedachte was het een snelle en makkelijke keuze om terug te keren. Ik kijk ernaar uit om bekende gezichten weer te zien en ook nieuwe mensen te ontmoeten volgend jaar."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos Ā© 2023