De grootste talenten van Team dsm-firmenich: rondetalent, sprinters en klassiekerrenners

Bij Team DSM-firmenich staan ieder jaar nieuwe talenten op. Nu is het zaak om die talenten voor de ploeg te behouden.

Profronde van Drenthe 2023

Hoewel Team dsm-firmenich pas zeven overwinningen boekte dit jaar, heeft een aantal talenten mooie dingen laten zien. Marius Mayrhofer presenteerde zich als veelzijdige sprinter, Andreas Leknessund reed naar de top 10 in de Giro d'Italia. Eén probleem: beiden vertrekken aan het einde van het jaar. Voor de Nederlandse ploeg van Iwan Spekenbrink is het zaak om volgende generatie aan talenten wél te behouden, want die is zéér talentvol.

Max Poole

Met Max Poole is dat alvast gelukt, want de Britse klimmer is onlangs vastgelegd tot en met 2027. Al is een contract niet altijd iets waard bij Team dsm-firmenich. Poole laat zich dit jaar opmerken als neoprof van net twintig jaar. Zo klom hij naar een vierde plaats in de Ronde van Romandië, pas zijn eerste WorldTour-wedstrijd. Nog knapper: zijn dertiende plaats in het Critérium du Dauphiné tussen renners die zich volle bak voorbereidden op de Tour de France.

Oscar Onley

Van Oscar Onley wordt verwacht dat hij minstens eenzelfde niveau kan halen als Poole. De Schot ligt net als zijn maatje vast tot en met 2027. Onley valt misschien net iets minder op dan Poole, maar hij is stiekem aan een prima seizoen bezig. Onley werd onlangs nog tiende in de Ronde van Polen.

Matthew Dinham

Matthew Dinham - tot eind 2021 nog salesmedewerker in een fietsenzaak - rijdt eveneens een uitstekend seizoen met onder meer een 27ste plaats in de Amstel Gold Race en een uitverkiezing voor de Tour de France. De Australiër baarde echter vooral opzien door op het WK in Glasgow zevende te eindigen.

Lorenzo Milesi

Het WK in Glasgow was ook een groot succes voor Lorenzo Milesi, die zich kroonde tot wereldkampioen tijdrijden. De Italiaan, die in Tom Dumoulin zijn grote voorbeeld ziet, was vervolgens óók prominent aanwezig in de wegwedstrijd, waarin hij vijfde werd. Rijdt dit seizoen verder enigszins onder de radar, maar tijdens de Vuelta zullen we hem ongetwijfeld vaker van voren gaan zien.

Casper van Uden

Casper van Uden werd voor het seizoen vooruitgeschoven als de volgende topsprinter van Team dsm-firmenich. De Zuid-Hollander moet op termijn echter ook zijn mannetje kunnen staan in de klassiekers. Van Udens overstap naar de profs gaat nog niet zonder slag of stoot, maar zijn derde plaats in Milaan-Turijn was desondanks bemoedigend.

Tobias Lund Andresen

Wie meer opvalt in zijn eerste jaar als prof: Tobias Lund Andresen. De Deen heeft snelle benen, maar heeft ook inhoud om in de klassiekers ver te geraken. Werd dit seizoen al vier keer tweede, waaronder in de Ronde van Drenthe en Brussels Cycling Classic. Die overwinning kan dan ook nooit lang op zich laten wachten.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2023