Brits multitalent Zoe Bäckstedt verlaat EF Education per direct

Zoe Bäckstedt ruilt EF Education-TIBCO-SVB, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan, in voor het Duitse Canyon//SRAM Racing.

Tour of Scandinavia 2023 - stage 3

Zoe Bäckstedt vertrekt per direct bij EF Education-TIBCO-SVB. De ploeg wordt straks opgedoekt en dus moest het 18-jarige multitalent op zoek naar nieuwe oorden. Ze zal haar carrière vanaf 1 september verder zetten bij de Duitse formatie Canyon//SRAM Racing, zodat ze komende winter al kan crossen voor haar nieuwe team.

De dochter van Magnus Bäckstedt tekende bij de Duitse formatie een contract tot 2026 en zal daar ploeggenote worden van onder meer wereldkampioene tijdrijden Chloe Dygert en Katarzyna Niewiadoma. Ze wil de weg combineren met het veld én de baan. "Ik ga koersen in een sterke ploeg en heb de vrijheid om alle discipline te rijden die ik wil”, klinkt het enthousiast.

“De ploeg heeft grote stappen gezet het laatste jaar. Dat vind ik echt leuk om te zien en dat heeft mij ook geholpen in mijn keuze. Ik heb namelijk graag een goede structuur om mij heen. Daarnaast zijn de shirts en de fietsen pretty cool!" (Lees verder onder de tweet)



Ook manager Ronny Lauke is enthousiast over zijn nieuwste aanwinst. "Onze strategie is altijd geweest om jonge en ambitieuze rensters te laten groeien”, vertelt hij. “We hebben snel een overeenstemming bereikt met het vorige team van Zoe, zodat ze komend veldritseizoen al kan uitkomen voor ons team."

Supertalent

Bäcksted geldt als een supertalent. Vorig jaar werd ze bij de junioren wereldkampioene op de weg, in het tijdrijden én in het veldrijden! Op het WK in Leuven werd ze eveneens wereldkampioene op de weg. In het tijdrijden veroverde ze zilver. Verder schreef ze de Ronde van Vlaanderen voor juniores op haar naam. Sinds dit seizoen rijdt ze bij de profs. Haar beste notering is een 13e plek in Dwars door Vlaanderen.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023