Echtgenote Primoz Roglic zet wieleranalist op zijn plaats na heisa: 'Dit gaat een beetje ver hé'

Lora Klinc, de echtgenote van Primoz Roglic, heeft op sociale media scherp uitgehaald naar wieleranalist en podcastmaker Benji Naesen.

Lora Klinc heeft heel wat ophef veroorzaakt op X, het voormalige Twitter, maar dat was eigenlijk helemaal niet haar bedoeling. De aanleiding was het feit dat ze op Instagram een kritische uitlating over de tactiek van Jumbo-Visma een 'like' had gegeven.

Even terug naar dinsdag. Jonas Vingegaard schreef de bergetappe naar Bejes op zijn naam. De Deen kreeg van zijn team Jumbo-Visma toestemming om te demarreren op de slotklim. Hij pakte zo wel tijd terug op ploegmakker en klassementsleider Sepp Kuss. Bovendien zou ook Primoz Roglic zijn zinnen op de ritzege gezet hebben.

Kritiek

De aanval van Vingegaard en de tactiek van Jumbo-Visma werden op sociale media fel bekritiseerd. Een Sloveense fan van Primoz Roglic uitte zijn ongenoegen via Instagram. Lora Klinc gaf de post een like. Analist en podcastmaker Benji Naesen nam er een screenshot van en deelde die op X. "De vrouw van Roglič liket een Instagram-posts van iemand die zegt dat de tactiek van Jonas Vingegaard en Jumbo-Visma onacceptabel is", schreef hij erbij.

Een dag later schreef Klinc een gepeperd antwoord aan het adres van Naesen. "Bedankt voor de media-aandacht die ik nu krijg”, begint ze. “Nooit eerder kwam ik terecht in zo’n discussie, maar we leren elke dag bij, nietwaar?" (Lees verder onder de tweet)



"Ik ben Lora en ben de vrouw van Primoz. Ik volg graag fanaccounts. Het doet me iets om te zien hoe gevoelig mensen zijn als het over hun helden gaat. Ze vechten zelfs voor hen. Dat vraagt veel tijd en moed, zeker als je weet dat veel mensen het niet eens zullen zijn. Ik kan me niet inbeelden dat je zoveel van iemand kan houden, zonder die persoon in het echt te kennen."

"Iemand verdedigde haar idool, hoe nobel is dat? Ik voelde de pijn in die woorden en ik gaf een like omwille van de mooie woorden voor Primoz. Maar is een like voor vegetarische voeding op Instagram een teken dat ik een vegetariër ben?” (Lees verder onder de foto)

Photo: Instagram/primozroglic

Klinc vertelt dat ze nooit getwijfeld heeft aan het team. “En ik heb hun tactiek nooit bediscussieerd. Ik heb alleen invloed door het feit dat ik Primoz aanmoedig om altijd zijn best te doen. We hebben dan ook immens veel respect voor het team, de renners en de tegenstanders."

"Dit ging dus wel een beetje ver hé? Maar ik overleef deze overdreven shitshow op basis van een gelikete foto wel. Tot slot nog dit: De volgende keer dat er reacties, opinies of 'verkeerde' likes over wielrenners komen, besef dan dat het gaat om mensen met een echtgenote, vrienden, vaders, zonen, broers... Wielrennen zijn mensen, dit is geen videospel."

"Wat er ook gebeurt, komaan TJV!”

Achtergrond
  • Foto: Instagram/loraroglicklinc