📸 Lance Armstrong herenigd met Jan Ullrich op Mallorca: 'Blij om te zien dat hij terug gezond is'

Jan Ullrich kreeg na zijn wielercarrière af te rekenen met depressies en verslavingen, maar is terug aan de beterhand.

Cor Vos Archives

De oude garde van US Postal vertoeft op dit moment op het Spaanse eiland Mallorca. Lance Armstrong organiseert daar elk jaar 'THEMOVE Mallorca', een fietsreis waar je een flinke som geld moet voor neertellen om te mogen deelnemen.

Naast Lance Armstrong zijn ook aanwezig: zijn beste vriend en trouwe Tourknecht George Hincapie, voormalig ploegleider Johan Bruyneel, echtgenote Anna Hansen Armstrong én grote rivaal Jan Ullrich. Tussen 1999 en 2005 vochten de Amerikaan en de Duitser enkele epische Tourgevechten uit, maar na hun carrière zijn ze dikke vrienden geworden.

Beelden van de hereniging kan u hieronder terugvinden (je kan swipen naar rechts voor mee foto's).

Diep dal

Jan Ullrich stortte na zijn wielercarrière in een diep dal. 'Der Kaiser', zoals zijn bijnaam luidde, kreeg af te rekenen met een drugs- en alcoholverslaving en vocht tegen een zware depressie. "Het ging echt niet goed met mij", vertelde hij onlangs bij de voorstelling van zijn nieuwe docu. "Ik gebruikte massa’s cocaïne, dronk whisky als water en was erg dicht bij de dood."

Ullrich kon tijdens die moeilijke periode rekenen op de steun van zijn voormalige rivaal Lance Armstrong. Sinds enkele jaren heeft de Duitser zijn leven terug op de rails en zoeken de twee elkaar nog regelmatig op, zoals nu op Mallorca.

"Het is heel bijzonder voor mijn echtgenote en mezelf om te zien hoe Jan Ullrich gezonder is dan ooit. Grote Jan, we houden van je!"

Pelotonpraat
  • Foto Marketa Navratilova/ Cor Vos ©2003 Manuel Beltran, Lance Armstrong, Iban Mayo, Haimar Zubeldia en Jan Ullrich.