Oliver Naesen langer bij Ag2r Citroën Team: 'Ik wil nog schitteren in het voorjaar'

Oliver Naesen rijdt ook de komende jaren in het shirt van Ag2r Citroën Team. Hij krijgt een iets andere rol bij de Fransen.

Tour de France 2023 - stage 06

Naesen behoorde tussen 2017 en 2019 tot de top van de wereld in het voorjaarswerk, maar de overstap van Wout van Aert en Mathieu van der Poel naar de weg heeft de verhoudingen doen veranderen. Naesen en Ag2r Citroën Team lijken de slag te hebben gemist, maar dat is voor de sympathieke Vlaming geen reden om zijn contract niet te verlengen.

"Ik zet mijn avontuur bij de ploeg voort in een andere rol dan die ik de afgelopen zeven seizoenen heb gehad", vertelt Naesen. "Ik zal meer onze kopmannen bijstaan, in die hoedanigheid zal ik me volledig blijven inzetten. Natuurlijk blijven de klassiekers erg belangrijk in mijn seizoen, dan wil ik schitteren."

Toch zal Naesen ook meer een rol van begeleider op zich nemen. Van onder anderen kopmannen Ben O'Connor en Felix Gall. "Ik wil mijn ervaring doorgeven aan jongere renners. Ik ken het huis door en door. Loyaal blijven aan de ploeg betekent veel voor me. Ik kijk ernaar uit om nieuwe pagina's toe te voegen aan dit mooie verhaal."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023