Goed voorbeeld doet volgen: talenten Jumbo-Visma doen profs na met 1, 2, 3'tje in Italiaanse koers

Bij Jumbo-Visma hebben ze inmiddels een 'patent' op een 1, 2, 3'tje in koers. Bij de profs en nu ook bij de talenten.

Tour de Slovaquie 2022 stage 2

Ze deden het al een aantal keren bij Jumbo-Visma, maar de eerste, tweede en derde plaats in de Vuelta a España van dit jaar is wat dat betreft wel het orgelpunt. Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic bezetten de eerste drie plaatsen.

Een week later deden de renners van Jumbo-Visma dat dunnetjes over. Weliswaar op het EK en in landenteams, maar Christophe Laporte, Wout van Aert en Olav Kooij stonden toch maar mooi met z'n drieën op het podium.

Jongelingen

Dat deed de jongelingen van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma inspireren, want in de Italiaanse koers Coppa Citta di San Daniele deden zij hetzelfde. De Ier Archie Ryan, die volgend jaar naar EF Education-EasyPost verkast en zijn laatste koers reed in Nederlandse dienst, won. Net voor de Nederlandse klimmer Tijmen Graat, die dit jaar doorbrak en in 2025 prof wordt bij Jumbo-Visma.

Op vijftien seconden van het tweetal sprintte de Nederlander Darren van Bekkum naar een derde plaats. Van Bekkum komt volgend seizoen nog uit voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. De klimmer zit in 2024 in zijn laatste jaar als belofte.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022