Pauline Ferrand-Prévot in ziekenhuis na coronabesmetting: 'Ik kon amper ademen'

Het Franse multitalent Pauline Ferrand-Prévot is de voorbije weken flink ziek geweest vanwege een besmetting met het coronavirus.

UCI Gravel World Championships 2022 women

De coronapandemie ligt al even achter ons, maar het virus is nog steeds niet helemaal verdwenen en zal dat wellicht ook nooit doen. Vraag dat maar aan Pauline Ferrand-Prévot. De Française en regerend wereldkampioene in het mountainbiken moest afhaken voor het EK gravel nadat ze covid opliep. Zaterdag kon ze ook op het WK haar wereldtitel niet verdedigen.

De problemen begonnen al een maand geleden. "Sinds de wereldbeker in Les Gets (7 september) loopt niet alles zoals het moet", schreef ze vorige week op Instagram. "Ik pushte mezelf om mijn best te doen en een goed resultaat te behalen, maar vorige week tijdens test event in Parijs begon ik me weer moe te voelen en ik had geen energie. Ik begon me daarna ook ziek te voelen en testte positief op covid."

Ziekenhuis

Zaterdag gaf ze via instagram een update over haar gezondheid en daaruit bleek dat het virus wel heel hard heeft toegeslagen. "Ik wist niet dat ik zo ziek kon zijn."

"Vorige zaterdag ben ik zelfs opgenomen in het ziekenhuis omdat ik amper kon ademen. Uit medisch onderzoek bleek dat het coronavirus een ontsteking in mijn hart en longen heeft veroorzaakt. Het zal even duren voor ik weer herstelt ben, maar ik heb tijd nu."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022