📸 Wereldkampioen Johnny Hoogerland steelt de show op afterparty WK Gravel Laurens ten Dam

Na het WK Gravel werd er ook flink gefeest. Laurens ten Dam liet zien hoe Johnny Hoogerland met vuur in de weer was en Florian Vermeersch goed kon adten.

Na het door Matej Mohoric gewonnen WK Gravel in Veneto werd er natuurlijk, zoals dat de gravelscene betaamt, flink gevierd. Een andere wereldkampioen stal daar de show: Johnny Hoogerland pakte de wereldtitel in de leeftijdscategorie 40-44 en vierde dat met vuur.

Laurens ten Dam had met zijn Live Slow Ride Fast een mooie afterparty geregeld in Italië en deed daar verslag van via zijn Instagram. In een filmpje laat hij zoen hoe Johnny Hoogerland op de muziek van Queen - gek genoeg niet We Are The Champions - een eigen vuurwerkshow weggeeft.

Met biertje in de hand viert Hoogerland zijn wereldtitel goed. En gelijk heeft hij, want op z'n 'oude dag' is het een prima seizoen voor de Zeeuw; in Glasgow veroverde hij ook al de wereldtitel in de Gran Fondo in zijn leeftijdscategorie.

Beeld: Instagram Laurens ten Dam

En nog een mooi beeld van wereldkampioen Johnny Hoogerland, deze keer van Sam Gademan.

Beeld: Instagram Laurens ten Dam / Sam Gademan

Florian Vermeersch

Johnny Hoogerland was natuurlijk niet de enige die feest vierde. Ook vriend van de show Florian Vermeersch kwam nog even buurten op het feestje van Ten Dam en consorten. Hij werd tweede op het WK Gravel, maar het WK adtje trekken had-ie misschien wel gewonnen van de Sloveen...

Beeld: Instagram Laurens ten Dam

Voor de profs die meededen aan het WK Gravel was het voor velen de laatste wedstrijd van het seizoen. Alleen in China staat nog een WorldTour-koers op het programma. Daar zal bijvoorbeeld Olav Kooij nog in actie komen op 12 oktober.

In de Ronde van Turkije is het ook nog koers op de weg. In die achtdaagse etappekoers staan onder andere Jasper Philipsen en Mark Cavendish aan het vertrek - gisteren won die eerste de eerste sprint afgetekend.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Laurens ten Dam