🎥 Té schattige beelden van jochie dat meedoet aan dikkebandenrace: 'Ik ga best hard, maar bij de bochten een beetje zachter'

Zien we hier de nieuwe Mathieu van der Poel aan het werk? Het zou zomaar kunnen! De pers te woord staan is in ieder geval geen enkel probleem...

Er is veel te doen over de toekomst van het Nederlandse wielrennen nu steeds meer wedstrijden niet meer georganiseerd kunnen worden door een gebrek aan politie-inzet en de KNWU al jaren te kampen heeft met teruglopende licentiehouders. Maar wij houden ook van goed nieuws.

Niet op mondje gevallen

En in die categorie willen we onderstaand filmpje van Omroep Zeeland wel plaatsen. In Hulst, in wielerkringen bekend van de Vestingcross die daar elk jaar wordt georganiseerd, vond namelijk onlangs een dikkebandenrace plaats en de regionale omroep voelde een deelnemer aan de tand.

Nou, die bleek niet bepaald op z'n mond gevallen en vertelt hoe hij het fietsen beleeft. Even later zien we hem ook nog in actie, samen met andere jonge Zeeuwse enthousiastelingen.

Toekomstige prof?

Het kan toch bijna niet anders of over een paar jaar - de wielrenners worden immers steeds jonger prof... - zien we dit jochie terug bij Visma-Amazon of hoe de ploeg tegen die tijd ook mag heten.

Wat een heerlijk mannetje, met een prima koersanalyse: "Ik ga best hard, maar bij de bochten een beetje zachter." Daar is geen speld tussen te krijgen. Bekijk dit filmpje en je voelt je op slag een stuk beter, zeker met al het verdrietige nieuws dat helaas domineert.

Alle wielrenners uit Nederland zijn eigenlijk op deze manier begonnen. Zo zijn er ook heerlijke beelden van Mathieu van der Poel in een dikkebandenrace. In 2003 deed hij er aan eentje mee en uiteraard won hij. De beker ontving hij uit de handen van niemand minder dan... Erik Dekker en Michael Boogerd. Vader Adrie is ook te zien in het filmpje.

Pelotonpraat
  • Beeld: Omroep Zeeland