🎥 Elia Viviani wint voor het eerst in vier jaar weer een WorldTour-koers (en wil dat weten ook!)

Elia Viviani won eindelijk weer eens in de WorldTour. Hoe blij hij daarmee was? Heel blij, zo aan de beelden te zien...

Gree-Tour of Guangxi 2023 stage 1

Eerlijk is eerlijk, wij hadden Elia Viviani al een beetje afgeschreven als topsprinter. Zo was het beste sprintresultaat van de 34-jarige Italiaan in de WorldTour tot vandaag een negende plek in de Renewi Tour (de Benelux Tour).

Maar in de Tour of Guanxi, de Chinese WorldTour-koers die de afgelopen jaren vanwege de coronapandemie steeds niet doorging, sloeg hij weer eens toe in een massasprint. En dat deed Viviani in een WorldTour-koers voor het laatst vóór de eerder genoemde coronapandemie.

We moeten terug naar het najaar van 2019, toen hij niet alleen Europees kampioen op de weg werd in Alkmaar, maar twee weken daarna ook de Cyclassic Hamburg won door Caleb Ewan en Giacomo Nizzolo te kloppen.

Nu kon hij in China dus weer eens juichen in een grote(re) wedstrijd en dat deed Viviani dan ook uitbundig. Het lijkt erop dat er wel enige frustratie uitkomt

En nu zul je misschien denken: tsja, een koersje in China... Maar hij legde er toch aardig wat goede sprinters op. Viviani kwam in de laatste meters uit het wiel van Jonathan Milan, die tweede werd. Sam Bennett, Arnaud De Lie en Olav Kooij completeerden de top vijf. Die laatste liet het overigens wat lopen toen hij doorhad dat hij niet meer kon winnen.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023