πŸŽ₯ Amerikaanse waaghals wint gevaarlijkste MTB-wedstrijd ter wereld

Cameron Zink bleek tijdens de legendarische wedstrijd Red Bull Rampage de grootste waaghals.

Red Bull Rampage is een freeride-evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt in de ruige bergen van de Amerikaanse staat Utah. Het concept is simpel: deelnemers krijgen 10 dagen de tijd om samen met twee helpers een eigen pad naar beneden te graven.

Tijdens de wedstrijd zelf is het niet de bedoeling dat er om ter snelst naar beneden gereden wordt. De winnaar is de waaghals die zo stijlvol mogelijk naar beneden rijdt. Daarvoor halen ze de gekste stunts uit zoals back- en frontflips, jumps, drops, 360s... Een jury geeft punten en bepaalt zo wie over de beste skills beschikt.

De overwinning ging dit jaar naar Cameron Zink. De 37-jarige Amerikaans won 13 jaar geleden ook al eens. De beelden (inclusief backflip!) van zijn knotsgekke race naar beneden kan u hieronder bekijken.

Nederland was niet vertegenwoordigd, maar er doet wel jaarlijks een Belg mee. Thomas Genon werd negende. Zijn beste notering is een vijfde plek.

Red Bull Rampage geldt als de gevaarlijkste mountainbikewedstrijd ter wereld. Van 2005 tot 2007 werd het evenement zelfs geannuleerd vanwege de extreme risico's.

Pelotonpraat
  • Foto: YouTube/CyclesDevinci