Opvallend: helft van de etappes Tour de France Femmes wordt in Nederland verreden

Nederlanders die volgend jaar de Ronde van Frankrijk voor vrouwen van dichtbij willen zien, hoeven niet ver te reizen.

Tour de France Femmes stage 4

Op de officiële bekendmaking van het parkoers is het nog wachten tot woensdag, maar als we alle geruchten verzamelen, kunnen we het parkoers van zowel Tour de France als de Tour de France Femmes eigenlijk nu al construeren.

De vrouweneditie kent in 2024 een Grand Départ in Rotterdam. De openingsetappe is er ééntje in rechte lijn met finish in Den Haag. Daarna trekt het Tourpeloton nog een paar dagen door Nederland, want maar liefst vier van de acht etappes zullen op Nederlandse bodem plaatsvinden!

Op dag twee staan twee ritten op de planning: een etappe van Dordrecht naar Rotterdam en een tijdrit in de straten van Rotterdam. Het startschot van de vierde etappe wordt volgens Wielerflits in Valkenburg gegeven, waarna de Belgische grens wordt overgestoken voor een heuvelachtige finale in de Ardennen.

De vrouwen zullen in het tweede deel van de Tour voor het eerst door de Alpen trekken. Alpe d'Huez en Le Grand Bornand worden genoemd als mogelijke aankomstplaatsen. Het slotakkoord bestaat in tegenstelling tot de manneneditie wel uit ererondjes in Parijs. Meer info over het parkoers van de mannen kan u hier terugvinden.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos Ā© 2023