🎥 Heel tof! Dit is hoe dronebeelden in het wegwielrennen eruit zouden kunnen zien

Een heerlijk filmpje waarin Rigoberto Uran en kompanen laten zien hoe dronebeelden er in een wegkoers uit zouden kunnen zien!

Het wegseizoen zit erop, maar Rigoberto Uran zit samen met wat ploeggenoten en een renner van Bahrain Victorious (het zou logisch zijn als het zijn landgenoot Santiago Buitrago is) alweer op de fiets. En dat gaat er behoorlijk spectaculair aan toe.

Op een afgesloten weg vliegen ze naar beneden. Op zich niks nieuws, want dat is voor wielrenners dagelijkse kost, maar het bijzondere is dat er een drone met ze meevloog. En dat levert heel mooie beelden op!

Poggio

Stel je toch eens voor dat we dit soort beelden komend wegseizoen bijvoorbeeld in de afdaling van de Poggio in Milaan-Sanremo zouden kunnen zien. Of een drone achter Tom Pidcock als hij weer eens als een bezetene naar beneden gaat in een Alpencol.

Hieronder zie je de toffe beelden die Uran maakte!

Tijdens het WK veldrijden van afgelopen winter in Hoogerheide (en ook in andere veldritten) vloog er al wel een drone mee met de crossers. Ook in het mountainbiken is het tijdens wedstrijden gebruikelijk. Maar in het wegwielrennen is het nog een uitzondering. Enkele kleinere wedstrijden (Gran Camiño bijvoorbeeld) experimenteerden er wel mee.

Voorlopig moeten we het dus nog even doen met deze beelden van Rigoberto Uran, die binnenkort in Colombia wel gezelschap krijgt van niemand minder dan Wout van Aert. De Belg rijdt daar op 12 november mee in de Giro de Rigo, een Gran Fondo die hij jaarlijks organiseert.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Rigoberto Uran