🎥 Tadej Pogacar begint voorbereiding seizoen met maf voetbalspelletje op 'trainingskamp'

Tadej Pogacar is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Abu Dhabi hield hij het nog wel even bij voetbal. Nou ja, voetbal..

Il Lombardia 2023

Tadej Pogacar genoot met zijn Urska van een korte vakantie, maar voegde zich gisteren bij zijn teamgenoten in de Verenigde Arabische Emiraten voor het eerste trainingskamp met de ploeg. Verwacht daarbij niet  dat ze zich helemaal in het zweet werken.

Teambuildingskamp

Nee, dit trainingskamp is meer een teambuildingskamp, waarbij ook veel sponsorverplichtingen zitten. Zo zie je in een van de slides van onderstaande Instagram-post van de goedlachse Sloveen dat hij met de rest van de ploeg een pelotonnetje aanvoert.

Maar het filmpje in de Instagram-post valt toch het meest op (twee keer naar rechts swipen). Het niet in het zweet werken, moeten we weer terugnemen, want bij een maf voetbalspelletje gaat het er heftig aan toe. Pogi lijkt het wel naar z'n zin te hebben. Nu is die sowieso wel van de maffe dingen, want vlak voor de Ronde van Lombardije fietste hij al eens vrolijk op een eenwieler het beeld in...

Winst Ronde van Lombardije op twee wielen

Pogacar reed de Ronde van Lombardije op een fiets met twee wielen en sloot het seizoen 2023 daar af met zijn derde zege op rij in de Koers van de Vallende Bladeren. Pogacar won daarmee zijn tweede monument van het jaar na de Ronde van Vlaanderen.

In de Tour de France moest hij zijn meerdere erkennen in Jonas Vingegaard, maar na de Tourpresentatie eerder deze week liet Pogacar al weten dat het het parkoers van de editie van 2024 hem wel enthousiast maakt. "Als ik naar de etappeprofielen kijk, krijg ik een glimlach rond mijn mond."

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023