🎥 Haha! Pogacar laat zich fietsen door Philipsen in riksjarace tegen Froome, Cav, Sagan en anderen

Jasper Philipsen moet flink aan de bak, terwijl Pogi lekker in het bakje zit - wel in aerohouding. Heerlijk filmpje!

Het peloton geniet nog steeds van een welverdiende vakantie, maar dat wil niet zeggen dat ze helemaal niet fietsen. In Singapore wordt deze dagen door de organisatie achter de Tour de France het zogenaamde Tour de France Prudential Singapore Criterium 2023 verreden.

Een echte wielershow met alles erop en eraan zoals ook de criteriums in Nederland en België dat zijn. En wie Singapore zegt, zegt riksja's.

Het bracht de organisatie ertoe een heuse riksjarace te organiseren, met niet de minste namen aan de start. Boezemvrienden Tadej Pogacar en Jasper Philipsen (ze reden nog samen bij UAE) vormden een duo en namen het op tegen onder andere Chris Froome en Peter Sagan.

Stoempen en chillen

Pogacar had het beter voor elkaar dan zijn maatje, want hij kon lekker chillen in het bakje terwijl Philipsen aan het stoempen was. Dat zag er in de praktijk zo uit, heerlijke beelden!

Pogacar grapte er zelf ook nog over op z'n eigen Instagram-account, met een mooie foto erbij: "Als je Jasper Philipsen zegt dat je te laat bent voor een vergadering."

En je ziet, het blijven topsporters, want zelfs in zo'n wedstrijdje voor de gein gaan ze er nog vol voor. Philipsen is behoorlijk aan het stampen en Pogacar duikt zelfs even in de aerohouding in het bakje... Het criterium op racefietsen wordt later vandaag verreden in de straten van Singapore.

Pelotonpraat
  • Beeld: ASO / Twitter Le Tour