Dit zijn de nieuwe starturen van de 6 (!) EK's op zondag

De vrouwen junioren, mannen beloften en vrouwen elite werken niet zaterdag, maar zondag hun EK af.

European Championships Cyclocross 22 women

Pontchâteau vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen veldrijden. Omdat Storm Ciarán momenteel door Frankrijk raast, is het wedstrijdprogramma wel stevig door elkaar geschud. Alle wedstrijden van zaterdag zijn verplaatst naar zondag.

Druk crossdagje zondag

Dat betekent dat het zondag een erg hectisch dagje wordt in de West-Franse gemeente. Er zullen maar liefst 6 wedstrijden op één dag worden afgewerkt. De mannen elite gaan om 15.10 uur als laatste van start. De vrouwen elite zijn om 14.00 uur aan de beurt. Dit is het volledige programma:

9.00 uur: vrouwen junioren

10.00 uur: mannen junioren

11.00 uur: vrouwen beloften

12.50 uur: mannen beloften

14.00 uur: vrouwen elite

15.10 uur: mannen elite

TV-uitzendingen

Sporza zendt zoals ook gepland was toen het nog op twee dagen was vier van de zes categorieën live uit op tv. Voor de vrouwen beloften, vrouwen elite en mannen elite moet je op Één zijn. De beloftenwedstrijd bij de mannen is op Canvas te zien.

De NOS zendt alleen de elite mannenwedstrijd op NPO 1 uit in de grotse zondagmiddaguitzending. De vrouwen elite is te volgen via de livestream en de NPO-app voor smart tv's.

Eurosport zou ook vier van de zes categorieën op het hoofdkanaal uitzenden, maar in de online tv-gidsen staan nu alleen de elite mannen en de elite vrouwen op het hoofdkanaal geprogrammeerd. Via Discovery+ kun je wel alles volgen.

Nieuws
  • Photo: Sebastien Smets /PN/Cor Vos © 2022