Beste maten Thibau Nys trekken vergelijking met Van der Poel: 'Ze zijn beiden een beetje rockster, hè'

Ondanks een off-day op het EK is Thibau Nys de smaakmaker van het huidige cross-seizoen. Een figuur die de cross kan gebruiken.

2023 Cyclo-Cross European Championships men elite

Zeker nu Mathieu van der Poel en Wout van Aert meer en meer zijn uitgegroeid tot wegrenners die in de winter een kortere periode crossen. De vrienden van Nys - van fietsgroep De Sunday Grupetto - vertellen in Het Nieuwsblad wat voor een vriend en persoon Nys is. 

Zo gaat het onder meer over de vergelijking met Mathieu van der Poel. "Hij lijkt een beetje op Mathieu", vertelt vriend Mathijs Wuyts. "Hij gaat ook golfen, heeft ook een mooie auto, hij gaat nu ook een huis bouwen, hij heeft ook een knappe vriendin", vertelt hij lachend.

Een andere vriend van Nys, Seppe Galicia, vertelt dat Nys en Van der Poel in Langdorp zijn gaan mountainbiken met elkaar. "Mathieu is net zoals Thibau een beetje een rockster, hè. Ze zijn ook qua coureurs een beetje dezelfde types. Wout zie je geen wheelie doen, Thibau en Mathieu wel. Wout is meer de serieuzere, familiemens. Terwijl Thibau nog nooit gezegd heeft dat hij binnen vijf jaar kinderen wil. Op dat gebied lijkt hij wat op Mathieu."

Sportief vlak

Op sportief vlak zal Nys junior het binnenkort moeten opnemen tegen Van der Poel en Van Aert. "Ik denk dat hij enorm uitkijkt naar dat moment", aldus Seppe Galicia. "Zoals hij nu aan het rijden is... Ik schat hem persoonlijk momenteel hoger in dan Iserbyt of Vanthourenhout. Winnen tegen Wout en Mathieu zal niet gebeuren, maar ik denk wel dat hij hen het vuur na aan de schenen kan leggen."

"En dat voor het eerst sinds lang iemand zich tussen hen kan zetten - als Thibau een goede dag heeft. Voor het eerst sinds lang gaat er eens iemand tussenkomen die niet belachelijk gaat gemaakt worden door Wout en Mathieu."

Wat voor Nys spreekt volgens Wuyts: hij kent geen angst. "Hij gaat zichzelf er ook durven tussensmijten. Hij zal geen schrik hebben om zijn schouder te gebruiken tegen Wout en Mathieu. Maar wel met wederzijds respect. Alleen moet hij zien dat hij mentaal geen tik gaat krijgen als hij merkt van: oei, die mannen zijn nog beter."

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023