Cavendish bezoekt Zesdaagse van Gent: 'Het zit in jullie bloed, het is hier lifestyle'

Mark Cavendish wil volgend jaar koste wat het kost zijn 35ste ritzege in de Tour de France boeken. Daarom gaat hij nog een jaar door.

Presentation of the 111th edition of the Tour de France 2024

In principe was het de bedoeling dat de Britse sprinter zou stoppen na het afgelopen seizoen, maar hij viel uit in de Tour de France en besloot zijn contract bij Astana Qazaqstan Team toch met een jaar te verlengen. Momenteel bouwt hij op naar het volgende seizoen.

Cavendish genoot vrijdag van de Zesdaagse van Gent. Samen met oud-ploegmaat Iljo Keisse en zijn zoontje Casper. Cavendish tegen Sporza: "De laatste keer dat ik hier reed en hij hier was, eindigde ik in een ziekenwagen. Als kind ben ik zelf nooit naar hier gekomen, pas voor het eerst als koersende junior. Maar toen ik hier deelnam, is mijn gezin altijd meegekomen. Dat is geweldig."

België

De sprinter twijfelde eerst nog of hij zou afreizen naar België. "Ik wilde wel naar hier komen, maar het is druk geweest met veel reizen. Vorige week was Casper een beetje lastig. Ik zei: 'Als je flink bent, gaan we naar Gent.' Ik heb hem dus omgekocht. En het is uiteraard fijn om Iljo Keisse en zijn gezin te zien."

Cavendish is blij in België te zijn. "Ik houd van België, dat weet je. Dat Gent als Zesdaagse blijft bestaan? Hier begrijpen jullie de koers. Het zit in jullie bloed, dit is hier lifestyle. Daar houden de renners van."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023