Peter Sagan heeft wegploeg voor 2024 gevonden (met broer als ploegleider!)

Peter Sagan wil zich via enkele koersen op de weg klaarstomen voor de olympische mountainbikerace in Parijs.

Tour de France 2023 - stage 04

Het afgelopen seizoen hebben we afscheid moeten nemen van wielericoon Peter Sagan. De Slowaak zette op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn rijkgevulde carrière op de weg. Helemaal stoppen met koersen is hij echter nog niet van plan. Sagan wil dolgraag naar de Olympische Spelen in Parijs om er te schitteren op de mountainbike.

Zelfs op de weg zullen we de drievoudige wereldkampioen nog een paar keer in actie zien, want Sagan wil via enkele wegkoersen zijn conditie aanscherpen om topfit aan de start te kunnen verschijnen. Dat zal hij doen in het shirt van RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol, een continentale ploeg uit Slowakije waar broer Juraj ploegleider is.

"Ter voorbereiding op de Olympische Spelen zal Peter twee rittenkoersen op de weg rijden, waarna hij na de Spelen nog twee koersen zal betwisten", vertelt zijn manager aan het Slowaakse Sport. "Maar verwacht geen topwedstrijden, het zullen sowieso kleinere koersen worden. Het is overigens ook niet de bedoeling om te winnen. Sagan wil enkele wedstrijdkilometer in de benen hebben om zijn vorm te verbeteren.

Puntenjacht

Verder zullen we Sagan in actie zien in de wereldbeker mountainbike, in het shirt van Specialized Factory Racing. Sagan moet immers dringend op puntenjacht, want zijn land heeft momenteel geen startrecht op de Olympische Spelen. Slowakije staat op plek 38 en enkel de eerste 19 landen op de ranking mogen naar Parijs.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023