Zoe Bäckstedt maakt relatie met Nederlandse wielrenster wereldkundig: 'Ik hou van jou!'

Het Britse supertalent heeft een Nederlandse renster aan de haak geslagen en dat willen ze nu allebei van de daken schreeuwen - in het Nederlands!

Kiremko Nacht van Woerden 2023 women

Zoe Bäckstedt is pas 19 maar rijdt nu al ongelofelijk hard op de fiets. De Welshe met beroemde Zweedse papa (oud-Roubaix-winnaar Magnus Bäckstedt) sleepte in de junioren- en beloftencategorieën al een hele sloot aan wereldtitels in de wacht, zowel in het veld als op de weg. Ze houdt zich nu ook al goed staande bij de elite.

'Ik hou van jou'

En ook in de liefde vergaat het haar goed. Op Instagram maakte ze bekend dat ze een relatie heeft met een Nederlandse wielrenster: Femke Beuling.

Bij de Instagram-post met onder andere een foto van het wielergala Champions of Cycling Sport schrijft Bäckstedt in het Nederlands woorden die niets aan duidelijk te wensen overlaten: 'Ik hou van jou', met een hartje erbij.

Ze heeft dus al wat Nederlandse woordjes opgepikt, al kan ze die ook van haar vader hebben geleerd, want Magnus spreekt uitstekend Nederlands (Vlaams).

Femke Beuling

De 23-jarige partner van Bäckstedt is van oudsher schaatster, maar daar ondervond ze veel hinder van een zogenaamd zwabberbeen (hetzelfde euvel dat Gerard Kemkers lang geleden had). Ze ging zich meer op het fietsen richten en niet zonder succes.

Na de nodige goede klasseringen als clubrenster kreeg ze vorig jaar een contractaanbieding van EF Education-TIBCO-SVB. Bij die ploeg reed vorig seizoen ook... Zoe Bäckstedt.

Vermoedelijk hebben de twee elkaar dus (beter) leren kennen. Inmiddels rijden ze allebei voor een ander team, omdat EF Education-TIBCO-SVB ten onder ging door financiële problemen bij die laatste twee sponsors.

Bäckstedt ging naar Canyon-SRAM, waar haar vader Magnus ploegleider is, en Femke Beuling vonder onderdak bij het Nederlandse Parkhotel Valkenburg.

Onder de Instagram-post staan veel positieve reacties vanuit de wieler- en schaatswereld. Onder andere Yara Kastelijn, Leonie Bentveld, Katarzyna Niewiadoma en Pien Hersman lieten van zich horen.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023