Decathlon-Ag2r La Mondiale presenteert nieuwe sponsor, nieuwe fiets, nieuw tenue en nieuwe renners

In 2024 verandert een hoop bij het huidige Ag2r Citroën Team. Er komen onder meer zes nieuwe renners de ploeg versterken.

Tour de France 2023 - stage 02

Het Ag2r Citroën Team van 2023 gaat er in 2024 héél anders uitzien. Zo heet de ploeg vanaf volgend jaar Decathlon-Ag2r La Mondiale. Gaat de formatie van Vincent Lavenu van BMC-fietsen naar Van Rysel-fietsen. Van Rysel is onderdeel van Decathlon en zal ook helmen en brillen gaan leveren. Daarnaast is ook het tenue onder handen genomen. Het bruin-wit wordt vanaf 2024 wit-blauw.

Daar bleef het niet bij, want ook de nieuwe aanwinsten voor 2024 zijn bekendgemaakt. Het was geen hele grote verrassing meer, maar de grootste aankopen voor volgend jaar zijn Victor Lafay en Sam Bennett. Die eerste komt over van Cofidis, terwijl die tweede de overstap maakt van Bora-Hansgrohe. Ook de Fransman Bruno Armirail (Groupama-FDJ) heeft zijn sporen al verdiend in het WorldTour-peloton.

Tot slot wordt ook de Belgische enclave bij Decathlon-Ag2r La Mondiale uitgebreid met drie renners. Dries De Bondt won al een etappe in de Giro d'Italia en reed vorig jaar voor Alpecin-Deceuninck, terwijl sprinter Gianluca Pollefliet (Lotto-Dstny U23) en Sander De Pestel (Team Flanders-Baloise) debuteren op WorldTour-niveau.

Nieuws
  • Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos © 2023