Ellen van Dijk beleeft niet de dag waarvan ze droomde: 'Geen risico genomen, want kon niet zomaar uitklikken als ik zou vallen'

Ellen van Dijk gold als een van de favorieten voor de olympische tijdrit, maar moest genoegen nemen met een elfde plaats. 

Dijk

Haar verhaal is bekend: zeven weken geleden brak Van Dijk haar enkel bij een trainingsongeluk. Het werd een race tegen de klok, maar anderhalve week voor de tijdrit legde ze een goede test af, waarna de KNWU besloot haar gewoon af te vaardigen naar de Spelen in Parijs.

Ze droomde van een medaille, maar Van Dijk besefte dat het lastig zou worden door haar gebrekkige voorbereiding. Al op het eerste tussenpunt werd duidelijk dat ook brons een brug te ver zou zijn. Na afloop deed Van Dijk haar verhaal bij de NOS. "Het was niet goed genoeg."

"Ik had een degelijke dag, maar niet de dag waarop ik hoopte. Ik was bang in de regen, want het was spekglad. Ik was extra bang om nog eens te vallen. Ik verloor zodoende veel tijd in de bochten, maar dat zullen meer rensters hebben gedaan. Ik heb gewoon niet echt meegedaan en dat is een teleurstelling."

Geen risico

Haar kwetsuur, Van Dijk kan nog steeds niet normaal lopen, speelde toch op, geeft Van Dijk toe. Niet zozeer fysiek, maar vooral mentaal. "Ik heb vaker in de regen gefietst, maar nu was het extra spannend. Ik wilde geen risico nemen. Als ik val, had ik niet zomaar kunnen uitklikken."

"Ik heb me wel leeg kunnen rijden, maar je hoopt dieper te kunnen gaan dan je ooit bent gegaan, en dat is gewoon lastig met al die bochten. Er kwam al snel een drempel, een hobbel of een bocht. Ik ben ervoor blijven vechten, maar het is gewoon niet gelukt."

Nieuws
  • Cor Vos