Ook Dries De Bondt zeer te spreken over Van Rysel-fietsen: 'Zou zelfs een beter frame zijn dan dat van Canyon'

Dries De Bondt maakt volgend jaar de overstap van Alpecin-Deceuninck naar Decathlon-Ag2r La Mondiale.

Memorial Frank Vandenbroucke 2023

Dat betekent ook een overstap van Canyon naar Van Rysel, dat volgend jaar fietsenleverancier wordt van de Franse WorldTour-ploeg. Van Rysel is onderdeel van Decathlon en die fietsen hadden en hebben niet de allerbeste reputatie in het peloton. De renners die er al op gereden hebben, zoals Oliver Naesen en Stan Dewulf, toonden zich echter razendenthousiast in gesprek met Sporza.

Dries De Bondt had op moment van het interview met de podcast Arrivee, het koerskanaal nog niet op de Van Rysel gereden, maar uiteraard had hij wel al wat onderzoek gedaan. Ook de voormalig-kampioen van België was te spreken over wat hij zag.

Marktsegment

"Die fietsen van Decathlon waren vroeger Btwin. Dat was toen meer het onderste deel van het marktsegment. Mensen die meer low budget wilden zijn en toch graag wilden fietsen. Ze zijn nu met een nieuwe visie gekomen. Ze zijn met een nieuw frame gekomen en dat is als een van de beste nieuwe frames uit de testen gekomen. Het zou beter scoren dan de Canyon waar ik nu mee rijd."

Ook de YouTube-reviews spraken boekdelen. "Dat nieuwe model van Van Rysel scoort waanzinnig hoog en goed. Het idee erachter: ze willen een competitiewaardige fiets op de markt brengen voor de wielertoerist, die ook een Specialized of Canyon zou willen kopen. De prijscategorie tussen de 10.000 en 20.000 duizend euro. Van Rysel wil daar dezelfde kwaliteit tegenover zetten, maar dan een prijscategorie eronder. Zij kunnen dat omdat ze met een schaalvoordeel zitten. Dat is de filosofie erachter."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023