📸 Evenepoel en Van der Poel samen op pad langs de Spaanse kust

Bij ons is het dezer dagen behoorlijk fris en dus werken Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel hun winterkilometers af in warmere oorden.

Volta ao Algarve em Bicicleta 2020 stage-1

De wereldkampioen en de Belgische kampioen vertoeven al enkele weken aan de Spaanse kust, in de buurt van Calpe. Daar hebben ze beiden een huisje gekocht. Remco Evenepoel begint er zijn Tourmissie. Van der Poel stoomt zich klaar voor zijn rentree in het veld.

Vier op de fiets

Hoe mooi en warm het daar ook is, in je ééntje uren op de fiets zitten kan soms saai zijn. De twee fenomenen besloten daarom woensdag samen op pad te gaan. Freddy Ovett, Siebe Roesem en Noah Vandenbrandenden zorgden voor nog meer gezelschap.

Het vijftal zat zo'n vier uur op de fiets. Het weer was zacht genoeg voor korte broeken en mouwen. Bij thuiskomst gaf hun kilometertellertje 123,46 kilometer en 2211 hoogtemeters aan. Ze haalden een gemiddelde snelheid van 30,6 km/h. De strava-activiteit kan u hieronder terugvinden.

Eerste cross

Mathieu van der Poel rijdt op 22 december in Mol zijn eerste cross. Het is ook meteen de eerste confrontatie met Wout van Aert. Remco Evenepoel opent zijn wegseizoen in de Ronde van de Algarve (14 - 18 februari), een rittenkoers in Portugal

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2020