Jasper Philipsen loopt halve marathon (en Van der Poel lijkt volgende keer ook wel mee te willen gaan)

Jasper Philipsen heeft vandaag een halve marathon gelopen. De Belg besloot vanochtend eens een een andere sport te proberen.

Geclassificeerd als sprinter in het wielrennen, maar zeker niet in het hardlopen. Want deze ochtend deed Jasper Philipsen een megarun. De Belg liep in totaal 22.2 kilometer en liep daarmee zijn eerste halve marathon (21.1km). Volgens zijn Strava deed hij dit in een straf gemiddelde van 4:45 minuut per kilometer, om er zo precies honderd minuten over te doen. Ook zijn - volgens Strava beste prestaties - op de mijl, 5 en 10 kilometer scherpte hij met deze run aan.

Van der Poel wil mee

En zijn prestatie bleef niet onopgemerkt. Zijn teamgenoot Van der Poel zag via Strava hoe zijn ploeggenoot vanochtend de stoute hardloopschoenen aantrok.

En of de wereldkampioen het gevoel van FOMO kreeg of dat hij zich al aan het voorbereiden is op de Ironman (waar hij vorige week bij Average Rob een belofte tot deelname deed) weten we niet, maar het lijkt erop dat hij ook wel zin heeft om een halve marathon af te tikken.

Zo schreef Van der Poel onder de Stravafile van zijn teamgenoot: ''Volgende week nog eentje op stage?'' Dus wie weet kiest het topduo van afgelopen seizoen volgende week op trainingsstage wel voor de loopschoenen in plaats van de fiets.