Museeuw gelooft (nog) niet in Tourwinst Evenepoel: 'Hij maakt meer kans bij een ander team'

Remco Evenepoel maakt volgend jaar eindelijk zijn Tourdebuur, maar volgens Johan Museeuw moeten we hem nog niet in de gele trui verwachten.

Kristallen Fiets 2022

Remco Evenepoel is amper 23 jaar oud, maar heeft al een wereldtitel op de weg, wereldtitel tijdrijden, een grote ronde én een monument van zijn verlanglijstje mogen schrappen. Het enige wat nog ontbreekt is een eindzege in de Tour, zijn grote droom.

Volgende zomer is het eindelijk zover. De Belgische kampioen zal voor het eerst aan de start van 'La Grande Boucle' verschijnen, waar hij het drie weken lang zal opnemen tegen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. Volgens Johan Museeuw is de kans echter heel klein dat Evenepoel straks in Nice (niet Parijs!) zal triomferen in de gele trui.

"Hij heeft de capaciteiten om ooit de Tour te winnen", zegt Museeuw in de podcast van ex-Tourwinnaar Geraint Thomas. "Maar of dat volgend jaar al zal zijn, daar ben ik nog niet zo zeker van. Ik ben namelijk van mening dat renners die de Tour winnen écht van een speciaal kaliber zijn. Er zijn slechts drie of vier renners die de Tour kunnen winnen."

Andere ploeg

Veel wielerliefhebbers en analisten twijfelen ook aan de capaciteiten van de ploeg om Evenepoel naar tourwinst te leiden. Bij Soudal Quick-Step waren ze voor de komst van Evenepoel immers niet bezig met klassement rijden. Ook Museeuw denkt dat Evenepoel beter andere oorden opzoekt. "Als hij naar een andere ploeg gaat, maakt hij meer kans."

Tot slot benadrukte de Leeuw van Vlaanderen dat hij op termijn wél gelooft in Tourwinst voor Evenepoel. "Hij is een fenomeen. Zo zijn er niet veel. Hij is zeer goed in éééndagskoersen en wint die telkens op een geweldige manier. Maar ik moet ook eerlijk zijn: het is echt niet zo makkelijk om de Tour te winnen."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 202C