Dylan van Baarle vertelt over mountainbike-avontuur op Curaçao: 'Ik bleef hangen achter een struik, en ging kopje onder'

Dylan van Baarle reed eind november een mountainbikewedstrijd op Curaçao. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Paris - Tours 2023

In de podcast In Koers vertelt hij over zijn avontuur op het eiland, waar hij een individuele wedstrijd reed en een duo-koers met zijn vriendin en mountainbikester Pauline Ferrand-Prévot. "Pauline heeft het me lastig gemaakt. In de duo-wedstrijd lagen we best goed. We lagen tweede op zo'n tien seconden van Fabio Jakobsen en Marc de Maar. We konden ze telkens zien rijden."

Alleen op een gegeven moment ging het mis. "Pauline nam over op een weg met diepe plassen. Ik wilde niet het risico nemen om een plas in te rijden en dan ineens in een gat terecht te komen. Ik zocht dan ook de kantjes op. Ik wilde zo min mogelijk stenen raken, maar op een gegeven moment bleef mijn stuur hangen achter een struik en ging ik kopje onder in het water. Ja, dat was lekker."

Huisartsenpost

Hoewel Van Baarle lelijk ten val kwam, viel de schade uiteindelijk mee. "Het probleem is dat je soort koraalachtige stenen hebt daar. Dat zijn scherpe stenen en daar viel ik met mijn knie op. Dat zag er even heel lelijk uit, maar gelukkig valt het mee. De dag erna was mijn knie wat stijf, maar al met al valt de schade mee."

"Ik ben nog op een huisartsenpost beland in Santa Maria. Ik kwam binnen en daar stond een vrouwtje van 75 jaar. Ik dacht: als zij me moet helpen... Maar ze heeft me echt goed geholpen. Ik heb de koers zelfs nog uitgereden en we hebben zelfs nog het mixed-onderdeel gewonnen."

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023