🎥 Arkea-B&B Hotels pakt in gelikt filmpje uit met nieuw shirt in thema van beroemd zwaard

Bij Arkea-B&B Hotels maakten ze een soort nieuwe Braveheart om hun shirtje te presenteren. We zien wielrenners en zwaarden!

Wielerploegen doen er heden ten dage alles aan om onderscheidend te zijn. De social media-medewerkers draaien overuren om met iets spectaculairs en/of grappigs voor de dag te komen. Nou, bij Arkea-B&B Hotels hebben ze ook iets bedacht.

De ploeg die tot 1 januari officieel nog door het leven gaat als Arkea-Samsic presenteerde het shirtje voor komend jaar in een soort korte speelfilm. Het shirtje wijkt niet zo heel veel af van die van vorig jaar, want hij is ook weer rood met een zwarte broek.

King Arthur

Maar om de Bretoense roots van het team te eren heeft het shirt een thema, dat ook terugkomt in de details van het shirt: Excalibur. De Excalibur is het magische zwaard uit de King Arthur-verhalen. In het filmpje linkt de ploeg het nieuwe shirtje aan het zwaard.

Uiteindelijk vindt sprintkopman Arnaud Démare het kleinood in een kistje. Hieronder bekijk je het filmpje.

En hier nog een foto van Démare met het zwaard, geflankeerd door Marie-Morgane le Deunff van de vrouwenploeg en teamgenoot Pierre Thierry.

Beeld: Arkea-B&B Hotels

Arkea-B&B Hotels in 2024

David Dekker rijdt komend seizoen ook nog bij Arkea-B&B Hotels, maar mocht het zwaard schijnbaar niet vasthouden... Gedurende het seizoen versterkte de ploeg zich al met Arnaud Démare, die bij FDJ in de clinch lag na zijn niet-selectie voor de Tour.

De ploeg trok ook Florian Sénéchal aan, maar zag de Franse publiekslieveling Warren Barguil terugkeren naar Team dsm-firmenich PostNL. Ook Hugo Hofstetter verkast; hij gaat naar Israel-Premier Tech. Nacer Bouhanni stopte met wielrennen aan het eind van het seizoen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Arkea-B&B / Lucas Pavy Production