New York in 2024 decor van nieuwe UCI-koers, 10 profploegen tekenen present

Volgend jaar in mei zullen ze in strakke wielerpakjes door de grootste stad van de Verenigde Staten razen.

In de Verenigde Staten is er bijzonder weinig interesse voor wielersport. De populairste sporten zijn daar basketbal, American Football, baseball en ijshockecy. Professionele wielerwedstrijden worden er nauwelijks gereden, maar daar komt volgend jaar verandering in.

New York vormt op 19 mei 2024 namelijk het decor van de eerste editie van de Grand Premio New York. Dat meldt GCN. Het is een UCI 1.2-wedstrijd en er zullen 25 teams aan de start verschijnen, waarvan 10 profploegen. De Italiaanse teams Green Project-Bardiani CSF-Faizanè en Team Corratec-Selle Italia zullen al zeker deelnemen.

"We begonnen in 2011 met een Granfondo-versie", zegt organisator Uli Fluhme. "Het zou zonde zijn mochten we op ons afgesloten circuit geen profwedstrijd organiseren. De komende weken zullen we nog meer continentale ploegen van over de hele wereld aankondigen." De amateurs die de Gran Fondo rijden, zullen 15 minuten na de profs van start gaan.

Parkoers

Over het parkoers is weinig bekend. De startplaats is de wereldberoemde George Washington Bridge. Dat is een 1451 meter lange tolbrug over de rivier de Hudson, vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten. Met een passage van zo'n 300.000 voertuigen per dag is het één van de drukste hangbruggen ter wereld.

Nieuws
  • Foto: Unsplash/Andreas Niendorf