📸 Evenepoel grapt over lage wattages Van der Poel op Instagram: 'Vorige week reed je dat van rechts naar links'

Mathieu van der Poel plaatste een foto op Instagram en Remco Evenepoel kon het niet laten om daar even op te reageren...

Volta ao Algarve em Bicicleta 2020 stage-1

Mathieu van der Poel heeft tegenwoordig ook een optrekje in Spanje en vertoeft daar deze winter eigenlijk aan één stuk door. Hij zei al dat hij daardoor veel meer kilometers maakte dan eerder. Ook Remco Evenepoel woont in Spanje en de twee trainen regelmatig samen - onlangs postte Evenepoel het nog op Strava.

Insta-post over Zwift Academy

In de koude en regenachtige lage landen zijn wij nog weleens op Zwift aangewezen, een persoonlijke sponsor van Mathieu van der Poel, en ook van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

Daarom schreef Van der Poel op Instagram een berichtje met foto's over de Zwift Academy van dit jaar. Daarbij kunnen Zwifters een profcontract verdienen bij de ploeg van Van der Poel. Onder andere Jay Vine, inmiddels UAE, kwam op die manier bovendrijven.

Bij het bericht zitten ook een paar foto's en op de derde slide zien we Van der Poel zelf actief op Zwift. In zijn sportkamer - met de prachtige gemixte foto van opa Poulidor en Mathieu zelf - zien we Van der Poel in regenboogtrui en regenboogfiets een stukje rijden.

Beeld: Instagram Mathieu van der Poel

Reactie Evenepoel

De eerste reflex van een medewielrenner is dan toch altijd om even naar het schermpje met de wattages te kijken (linksboven). Dat deed ook Remco Evenepoel en hij zag het relatief lage aantal van 128 watt staan.

Dat is voor de gemiddelde wielertoerist al niet zo veel, maar Van der Poel zou het met één been zes uur vol kunnen houden. Evenepoel grapte er dus even mee in een reactie op Instagram, maar vermeldde daarbij wel dat MVDP op die training van ze samen een stuk harder reed.

Toen reed Van der Poel volgens de Belg namelijk de 128 maar dan van rechts naar links gelezen. 821 watt dus, en als je dat een tijdje rijdt dan kun je wel wereldkampioen worden... Van der Poel schrijft dat hij er nog steeds van aan het herstellen is.

Beeld: Instagram Mathieu van der Poel

Crossprogramma Van der Poel

Van der Poel is al hard aan het trainen, want over twee weken duikt hij het veld in voor een drukke Kerstcampagne. Op 23 december maakt hij z'n rentree in de modder tijdens de Wereldbeker van Antwerpen. Op Tweede Kerstdag is hij ook te zien in Gavere.

Hier lees je het gehele programma van Mathieu van der Poel. Hij is ook nog twee keer te zien in eigen land, want 30 december rijdt Van der Poel in het Zeeuwse Hulst en later in januari is hij te bewonderen in 'z'n eigen' Hoogerheide.

Pelotonpraat
  • Lagos - Portugal - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Mathieu Van Der Poel (Netherlands / Team Alpecin - Fenix) - Remco Evenepoel (Belgium / Team Deceuninck - Quick Step) pictured during 46th Volta ao Algarve em Bicicleta (2.Pro) - stage 1 from Portimao to Lagos (195.6KM) - Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2020