🎥 Puck Pieterse laat zien echte student te zijn en trekt indrukwekkend adtje

Puck Pieterse studeert naast haar drukke fietscarrière aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze heeft ook de drinkskills van een echte student...

Puck Pieterse werd gisteren tijdens de prestigieuze wereldbekermanche van Namen tweede achter Ceylin del Carmen Alvarado, na een spannend gevecht met Lucinda Brand - en een hoop pech onderweg.

Sneller adtje dan Bolt kan sprinten

Op het podium kreeg de winnaar een enorm glas bier, maar ook de nummers twee en drie kregen nog een mooi glas. Brand en Pieterse maakten er op het podium andermaal een prestigestrijd van door het glas te willen adten.

Pieterse deed ook dat net wat beter dan haar ervaren landgenote. Sneller dan Usain Bolt ooit de 100 meter liep, klokte ze het glas in één teug leeg. Een indrukwekkende adtje, zoals dat in studentenkringen heet. Hier kun je zelf meetimen; wij kwamen op een seconde of zeven á acht.

Studeren

Dat Pieterse het adten zo goed onder de knie heeft, mag eigenlijk niet verbazen. De 21-jarige Amersfoortse ís immers ook een student. Naas fietsen op de mountainbike, crosser en wegfiets vindt ze namelijk ook nog de tijd voor een studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Ze hoopt daar af te studeren in de Bewegingswetenschappen, een studie waar je ook nog eens wat aan hebt als topsporter.

Pieterse is niet de enige jonge veldrijdsters die er nog een universitaire studie naast doet; ook Shirin van Anrooij zit nog regelmatig in de boeken. Zij studeert psychologie aan de Universiteit van Maastricht.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot UCI Wereldbeker / Cyclocross24