Salarissen in de WorldTour: Pogacar grootverdiener met 6 miljoen euro, Van der Poel en Van Aert blijven achter op Sloveen

Tadej Pogacar is de grootverdiener in het peloton, terwijl Mathieu van der Poel en Wout van Aert een stuk minder per jaar bijschrijven.

Il Lombardia 2023

La Gazzetta dello Sport meldt dat Pogacar met zes miljoen euro op eenzame hoogte staat in de WorldTour. De Sloveen verlengde zijn contract niet lang geleden tot en met 2027. De volgende renners op de lijst zijn wellicht verrassender, want bij Ineos Grenadiers blijken nog steeds grote bedragen te verdienen.

Tom Pidcock staat met 4 miljoen euro op de tweede plaats, terwijl zijn teamgenoten Geraint Thomas (3,5 miljoen euro) en Egan Bernal (3 miljoen euro) volgen. De top 5 wordt gecompleteerd door Primoz Roglic. De Sloveen verdiende bij Jumbo-Visma 2,9 miljoen euro. Over zijn salaris bij BORA-hansgrohe wordt verder niets gemeld.

Er mist nog een aantal toppers in de top 5, zoals Wout van Aert, Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel. Die toppers staan wel in de top 10. Eerst volgen nog Jonas Vingegaard (2,5 miljoen euro) en Julian Alaphilippe (2,3 miljoen euro). Van Aert, Evenepoel en Van der Poel mogen allen twee miljoen euro bijschrijven.

Top 10

  1. Pogacar (6 miljoen)
  2. Pidcock (4 miljoen)
  3. Thomas (3,5 miljoen)
  4. Bernal (3 miljoen)
  5. Roglic (2,9 miljoen)
  6. Vingegaard (2,5 miljoen)
  7. Alaphilippe (2,3 miljoen)
  8. Van Aert (2 miljoen)
  9. Evenepoel (2 miljoen)
  10. Van der Poel (2 miljoen)
Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023