Demi Vollering blikt terug op 'kutwijf-incident': 'Was zeker niet voor Lotte bedoeld'

Tien maanden na een opmerkelijk incidentje in de Strade Bianche, kunnen Lotte Kopecky en Demi Vollering het goed met elkaar vinden.

Strade Bianche Donne 2023

Eén van de meest bizarre momenten van het voorbije wegseizoen was ongetwijfeld de vrouweneditie van de Strade Bianche. Zo werd Demi Vollering in de finale achtervolgd door een op hol geslagen paard. De zege werd beslist in een sprint-à-deux... tussen ploeggenotes Demi Vollering en Lotte Kopecky!

En die sprint verliep niet zonder incidenten. De twee hadden geen afspraken gemaakt en ook vanuit de volgwagen kregen ze geen instructies over hoe ze die vreemde situatie moesten aanpakken. Na wat twijfel besloten ze toch te sprinten op Piazza del Campo. Eerst werd Kopecky aangeduid als winnares, maar na het bestuderen van de fotofinish bleek dat Vollering aan het langste eind trok.

'Kutwijf'

Meteen na de finish riep Vollering 'kutwijf' en dat leek gericht aan het adres van Kopecky. Vollering zelf ontkende dat meteen en komt er 10 maanden later nog eens op terug. "Dat riep ik zeker niet richting Lotte", zegt ze in een interview met AD.

"Wij haalden in de laatste kilometers koploper Kristen Faulkner bij. Zij sneed mij bewust af en daardoor raakte ik met mijn hand de dranghekken. Toen ik na de finish mijn handschoen uitdeed, zag ik mijn bloedende knokkels. Toen riep ik dat."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023