📸 Luke Rowe, Wout Poels & Caleb Ewan (eindelijk) op Google Street View!

Eén van de vele Google Street View-auto's die op de aardbol rondrijden, heeft een fietstraining met drie profrenners vereeuwigd.

Stiekem droomt iedereen ervan om ooit de befaamde google-auto's met video apparatuur tegen te komen. Hun taak is elke openbare weg op deze aardbol in beeld brengen. Die beelden vind je dan terug op de Street View-functie op google maps.

De kans dat je zo'n auto tegenkomt is heel klein. Op drukke plaatsen keren ze hooguit één keer per jaar terug. Op minder drukke plaatsen kan het zelfs jaren duren voor ze opnieuw alles komen filmen. Als je het geluk hebt dat je er ééntje ziet, zorg je er dus maar best voor dat je mooi op beeld staat.

Luke Rowe (INEOS-Grenadiers), Caleb Ewan (Jayco AlUla) en Wout Poels (Bahrain-Victorious)i hadden het geluk dat ze een Street View-auto tegenkwamen tijdens een gezamenlijke training. Rowe was nog net op tijd op dolenthousiast zijn armen in de lucht te gooien.

"Zwaai altijd naar deze Google Map-busjes als ze passeren", schreef de Brit op Instagram. "Het is me eindelijk gelukt. Dank u Wout Poels om deze te vinden." De precieze locatie staat niet vermeld. De foto:

Rowe, Ewan en Poels zijn niet de enige renners die het al tot Google Street View geschopt hebben. In mei 2021 werd Julian Alaphilippe in zijn regenboogtrui op beeld vastgelegd. De toenmalige wereldkampioen was aan het trainen in Andalusië, in het zuiden van Spanje. De allereerste profrenner die gespot werd op Google Street View, is Tom Boonen. De toenmalige Belgische kampioen ging in Lommel collega Johan Vansummeren oppikken.

Achtergrond
  • Photo: Unsplash/Suzy Brooks