📸 Polti terug in het peloton als sponsor, maar het nieuwe shirtje van Polti-Kometa is een vod

Polti is dit seizoen de hoofdsponsor van de ploeg van Alberto Contador en Ivan Basso, maar het iconische shirt van vroeger is zeker níét terug...

C-N scans 24

We kennen Polti, een producent van strijkijzers, als de hoofdsponsor van de roemruchte ploeg uit de jaren '90 waar onder andere Jeroen Blijlevens en Richard Virenque reden. Dat dezen ze in een kleurig shirt, dat je heel prima het stempel cult zou kunnen geven - je ziet het hierboven.

Je kunt het mooi of lelijk vinden, maar opvallend was het sowieso. Dat is niet te zeggen van het shirt waar in 2024 de naam van Polti op staat.

Polti is terug

Ze zijn namelijk terug als sponsor in het professionele wegwielrennen. Vanaf gisteren is het Italiaanse bedrijf de hoofdsponsor van de ploeg Polti-Kometa. Dat is de ploeg van Alberto Contador die vorig jaar nog door het leven ging als EOLO-Kometa.

Nu is Polti ingestapt en hebben ze het meest saaie, onsamenhangende shirt gemaakt dat je maar kunt bedenken. Hieronder zie je het shirtje waar vroeger de naam Polti opstond en rechts het gedrocht van 2024. Een verschil van dag en nacht.

Ploeg van Contador en Basso

Polti-Kometa maakt als ploeg sinds 2018 deel uit van de Fundacion Alberto Contador, waar ook nog twee ploegen voor beloften onder hangen. Ivan Basso heeft ook een aandeel in de ploegen.

Polti-Kometa z'n naamvoorgangers konden telkens rekenen op een wildcard in de Giro, waar de ploeg ook successen wist te boeken. Met name Lorenzo Fortunato was er succesvol. Hij rijdt niet meer bij de ploeg. Dat geldt wel voor de gebroeders Bais (Davide en Mattia). Die eerste wist in de Giro van vorig jaar een rit te winnen.

Pelotonpraat
  • Hoogvliet - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - C-N scan - Gianni Bugno (Polti) Ronde van Vlaanderen - photo Cor Vos © 2021