Michael Vanthourenhout ploetert in Gullegem naar tweede zege van het seizoen

Michael Vanthourenhout heeft de Hexia cross in Gullegem op zijn naam geschreven. Cameron Mason en Joran Wyseure mogen mee op het podium.

Hexia cross Gullegem cyclocross elite men 2024

De hevige regenval van de voorbije weken had van het parkoers in Gullegem één grote modderpoel gemaakt. De organisatie heeft de omloop zelfs moeten inkorten omdat die deels onder water stond. De grote drie ondervonden daar geen last van. Zij stonden net als Eli Iserbyt, Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Pim Ronhaar en Ryan Kamp niet aan de start.

Thibau Nys ging uitstekend van start, maar zakte daarna wat terug. Joran Wyseure, Gianni Vermeersch, Lander Loockx en Felipe Orts vormden na de eerste modderpassage een kopgroep. Thibau Nys en Michael Vanthourenhout kwamen even later aansluiten.

Wyseure, Nys en Vanthourenhout maakte de beste indruk en konden zich afscheiden van de rest. In de derde ronde haalde Vanthourenhout uit met een demarrage. De Europese kampioen sloeg een klein kloofje. Achtervolgers Nys en Wyseure kregen Brits gezelschap van Cameron Mason.

Mason had een topdag en ging halfweg cross in z'n ééntje op zoek naar de eenzame koploper. Nys en Wyseure speelden een spannend kat en muis-spel in de strijd om de laatste podiumplek.

De Europese kampioen rondde zijn solo met succes af en pakte zo eindelijk die felbegeerde tweede zege van het seizoen. Mason werd tweede en Wyseure won het spannende duel met Nys om plek drie en vervolledigt het podium.

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos Ā© 2024