Zonneveld hard voor Lorena Wiebes na te vroeg juichen: 'Gemakzucht'

Thijs Zonneveld velt een hard oordeel over Lorena Wiebes (en vertelt dat andere rensters moesten lachen toen ze de finishfoto zagen). 

Lorena Wiebes

Een nachtmerrie, niets meer en niets minder was het voor Lorena Wiebes in de Amstel Gold Race van afgelopen zondag. Ze zette het zelf al snel in perspectief door de reden waarom de koers was ingekort tot 55 kilometer te benoemen - een politieagent raakte zwaargewond.

Maar dat laat onverlet dat het ook wel even hard aankwam bij Wiebes. De topsprintster leek de Amstel Gold Race te gaan winnen. Hoewel de Ronde van Drenthe bij de vrouwen ook WorldTour is, is dat toch de meest prestigieuze wedstrijd die je in eigen land kunt winnen.

Onbegrijpelijk

Maar Wiebes juichte te vroeg en zag - achteraf pas - Marianne Vos nog langszij komen. Het hield de gemoederen bezig na afloop en ook Thijs Zonneveld kwam erop terug in de AD-podcast In Het Wiel. Hij analyseert de sprint.

"Wiebes en Vos zaten om te beginnen helemaal ingesloten, dus het is niet zo dat ze vanop tweehonderd meter de sprint aangaan. Neen, ze vinden op het allerlaatste moment nog een gaatje en dat Wiebes het dan niet afmaakt, vind ik onbegrijpelijk", begint hij zijn relaas.

Té gewend

"Volgens mij is ze het té gewend of té gewoon om sprints te winnen, ik zou zelfs gemakzucht durven zeggen. Vos is tegelijkertijd wel superslim en rijdt altijd tot de streep en bovendien is het ook geen millimetersprint, maar wint ze gewoon met een half wiel", vevolgt hij.

De toch wat strenge woorden willen niet zeggen dat hij de pijn van Wiebes niet voelt. "Ik heb echt met Lorena te doen. Het is tegelijkertijd heel lullig en vreselijk. Ik bekeek samen met vele rensters de finishfoto en er werd door rensters van verschillende ploegen gewoon keihard gelachen", doet hij nog een sappige anekdote uit de doeken.