Deze toppers openen volgende week hun seizoen in de Tour Down Under

Hier wordt nog volop in het veld gecrosst, maar aan de andere kant van de wereld begint binnenkort het nieuwe wegseizoen!

Santos Tour Down Under stage-5 - elite men

16 januari is het zover. Dan wordt in Australië het nieuwe wielerjaar op gang getrokken. De Tour Down Under is traditioneel de eerste WorldTour koers op de kalender. Dit jaar zijn er zes etappes en er is voor ieder type renner wat wils.

Vorig jaar ging de eindzege naar thuisrijder Jay Vine. De Australische klimmer is er deze keer niet bij, maar op de deelnemerslijst zijn genoeg andere toppers terug te vinden. Zo is Simon Yates (vorig jaar tweede) de grote topfavoriet.

In de sprints is het uitkijken naar thuisrijder Caleb Ewan, Sam Welsford en de Nederlander Danny van Poppel. De geaccidenteerde etappes zijn dan weer spek naar de bek van Biniam Girmay, Filippo Ganna en een hopelijk herboren Julian Alaphilippe.

Andere toprenners waar we iets mogen van verwachten: het 19-jarig fenomeen en Europees tijdritkampioen Joshua Tarling, Diego Ulissi en Luke Plapp. Die laatste kroonde zich zopas tot Australisch kampioen op de weg én in het tijdrijden. De volledige deelnemerslijst kan u hier terugvinden.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2023