Revelatie Blackmore tekent profcontract bij Israel-Premier Tech: 'Ben geen pure klimmer'

Joseph Blackmore maakte dit jaar al grote indruk en heeft zich nu voor langere tijd verbonden aan Israel-Premier Tech. 

Blackmore

Blackmore won dit jaar al de Ronde van Rwanda, Ronde van Taiwan, Circuit des Ardennes en Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, maar zijn knapste prestatie leverde hij in de Brabantse Pijl. Ondanks dat hij daar veel werk leverde voor ploegmaat Dylan Teuns werd de Brit zelf nog vierde. Het maakte van hem een gewild renner.

WorldTour-teams hoeven echter niet meer op hem te jagen, want Blackmore heeft een contract getekend dat hem tot en met 2026 verbindt aan Israel-Premier Tech. Sinds dit jaar komt hij al uit voor de opleidingsploeg van Israel-Premier Tech.

Geen pure klimmer

Blackmore: "Ik heb genoten van mijn eerste maanden bij het team en het programma dat ik rijd. Ik had niet verwacht dat ik al zoveel zou winnen. Ik weet dat mijn winter, waarin ik ditmaal niet heb gecrosst, me de gelegenheid gaf om meer te trainen. Daarom had ik verwacht dat ik sterker zou zijn dan vorig jaar, maar ik had niet verwacht dat ik al deze koersen zou winnen. Als je eenmaal begint met winnen, ben je vertrokken, blijkbaar."

De kansen die hij krijgt bij Israel-Premier Tech gaven voor hem de doorslag. "Wat mijn doelen betreft, wil ik elke koers die me ligt voor de zege gaan. Ik heb mijn vizier dit jaar ook gericht op de wereldkampioenschappen mountainbike en wegwielrennen. Ik ben geen pure klimmer en ook geen pure sprinter, dus ik denk dat de eenweekse rittenkoers en punchy eendaagsen me het beste liggen."

Nieuws
  • Cor Vos