Goed nieuws! Jonas Vingegaard ontslagen uit ziekenhuis in Spanje: 'Tijd om te gaan herstellen'

Eindelijk goed nieuws uit Spanje, want Jonas Vingegaard is ontslagen uit het ziekenhuis van Vitoria-Gasteiz.

Vingegaard

Vingegaard raakte zwaar geblesseerd bij de ernstige val in de vierde etappe van de Ronde van Baskenland. De regerend Tourwinnaar brak zijn sleutelbeen, enkele ribben, liep een longkneuzing op en kampte ook nog met een geperforeerde long. Aan de sleutelbeenbreuk werd hij na enkele dagen geopereerd.

Toch bleef er een ander schimmig rondom zijn toestand, mede door een interview van zijn ouders, die vertelden dat ze geen contact konden krijgen met hun zoon. Dinsdag meldde Team Visma | Lease a Bike dat Vingegaard na twaalf dagen is ontslagen uit het ziekenhuis.

Herstel

"Het is tijd om het ziekenhuis te verlaten", vertelt Vingegaard. "Ik wil de medische staf van het ziekenhuis bedanken voor de enorm goede zorg. En ik wil ook iedereen bedanken voor de morele steun. Ik heb ontzettend veel berichten, cadeaus en tekeningen ontvangen. Het is echt hartverwarmend! Het is nu tijd om weer volledig te herstellen."

Wat het betekent voor de Tour de France kan de ploeg op dit moment nog niet zeggen. Dat zal de komende weken duidelijk moeten worden.

Nieuws
  • Cor Vos