Alessandro De Marchi wint op zijn 37e heuvelachtige rit in Ronde van de Alpen

Alessandro De Marchi heeft de tweede etappe in de Tour of the Alps op zijn naam geschreven. De 37 jarige Italiaan kwam solo over de streep gereden.

De Marchi

Alessandro De Marchi heeft op zijn 37e nog eens een koers gewonnen. De Italiaan van Jayco AlUla glilpte in een heuvelachtige etappe in de Oostenrijkse Alpen mee in de vroege vlucht en rekende op de laatste klim van de dag af met zijn medevluchters.

De Oostenrijker Patrick Gamper en de Zwitser Simon Pelaud mogen mee op het podium. Tobias Foss behoudt zijn leiderstrui. Topfavorieten Ben O'Connor en Geraint Thomas volgen op respectievelijk 10 en 13 seconden van de Noor.

Het is al even geleden dat De Marchi nog eens het zegegebaar kon maken. Zijn laatste overwinning dateerde van 2021, toen hij Davide Formolo en Tadej Pogacar klopte in Tre Valli Varesine. De Italiaanse veteraan boekte zijn zevende profoverwinning.

"Als je op bijna 38-jarige leeftijd een nieuwe zege kan boeken, voelt dat extra speciaal en erg emotioneel", sprak De Marchi na de finish. “Het is een van mijn mooiste overwinningen, zeker na zo’n lange tijd. En al helemaal in het huidige wielrennen. Dit betekent erg veel voor me.”

Morgen staat een bergrit van en naar de Oostenrijkse stad Schwaz op het programma. In de finale moeten de renners twee keer over de Weerberg (3.2 km, 9.5%) en Pillberg (3.2 km, 9.9%).

Nieuws
  • Cor Vos