Vroege vluchter Simon Carr wint koninginnenrit Tour of the Alps

De Brit Simon Carr (EF Education - EasyPost) heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven.

Carr

Vandaag werd in de Ronde van de Alpen de koninginnenetappe verreden. Op het menu stonden zes zware beklimmingen in de Italiaanse Alpen. Simon Carr glipte mee in de vroege vlucht en rekende op 45 kilometer van de finish af met zijn metgezellen.

Carr bouwde zijn voorsprong alleen maar verder uit. Hij kwam in Borgo Valsugana solo over de streep gebold. De 25-jarige Brit boekte zijn zevende profoverwinning. Juan Pedro Lopez blijft leider. Beelden en uitslag:

De finale werd opgeschrikt door twee valpartijen op dezelfde plek. In de afdaling van de voorlaatste klim verloor Chris Harper zijn evenwicht door een geul in het wegdek, waarna hij over de stoeprand tuimelde.

De Australiër gleed over het wegdek en botste met zijn hoofd vrij hard op een paal. Hij bleef even roerloos liggen, maar bleek uiteindelijk ongedeerd. Kort daarna ging zijn landgenoot Ben O'Connor in dezelfde bocht onderuit.

Nieuws
  • Cor Vos