🎥 MTB'ers nemen haarspelden springend in ultrasteile afdaling met angstwekkend ravijn

Je blijft je verbazen over wat mensen allemaal kunnen (en durven!) op een fiets. Deze afdaling met de mountainbike, niet te geloven!

We vinden met z'n allen dat Mathieu van der Poel heel handig is op de fiets. Even een sprongetje met whip erin tijdens een wedstrijd, hij draait er z'n hand niet voor om. Maar of hij hetgeen zou kunnen/durven dat je in onderstaand filmpje gaat zien...

Van der Poel kan natuurlijk prima op z'n MTB uit de voeten, maar of hij ook over de downhillskills beschikt om te doen wat bij deze veeleisende afdaling van hem wordt gevraagd, betwijfelen we toch enigszins.

Diep ravijn, doodengen haarspeldbochten

Je hebt namelijk haarspeldbochten en deze doodenge haarspeldbochten op een geitenpaadje met keien dat met een percentage van heb ik jou daar naar beneden gaat. Het gaat allesbehalve zo hard naar beneden als de profs op hun wegfiets tijdens een afdaling, en dat is maar goed ook!

Dit is namelijk zonder die hoge snelheid al doodeng genoeg. Kijk maar hoe ze iedere bocht hun fiets springend moeten draaien omdat ze anders de hoek van de bocht nooit halen. En dat steeds met een diep ravijn naast zich... Brrrrrrrrr! (Maar wel coole beelden.)

Zelf leuk filmpje of iets anders?

Heb jij zelf ook weleens zoiets engs meegemaakt of wil je een ander fietsavontuur met ons delen? Dat kan altijd! Mail naar redactie@wielerrevue.nl en wie weet kunnen we er een mooi verhaal van maken!

MTB
  • Beeld: Fran Palmero