🎥 Mathieu van der Poel trakteerde toeschouwers Zonhoven op mooi kunstje tijdens cross

Mathieu van der Poel traint inmiddels alweer in de zon, maar er zijn nog mooie nagekomen beelden uit Zonhoven!

UCI Cyclo-cross World Cup race in Zonhoven 2024 men

Mathieu van der Poel schreef afgelopen zondag zijn tiende crosszege op rij op zijn naam in Zonhoven. Een indrukwekkende versnelling na de beruchte kuil was genoeg om de concurrentie in het stof - of beter gezegd: het zand - te laten bijten.

Daarna soleerde Van der Poel 'rustig' naar de zege en kon hij ondertussen het publiek wat vermaken. De beruchte Kuil in het parkoers van Zonhoven, waarin de crossers zich met doodsverachting moeten storten, is al spektakel genoeg, maar MVDP deed er nog een schepje bovenop.

Whip

In een passage over een heuveltje gooide hij er namelijk een zogenaamde 'whip' uit. Daarbij beweeg je de fiets even kort zijwaarts in een sprong.

Enfin, veel beter dan de term uitleggen is 'm even te bekijken. Fietsacrobaat Van der Poel leverde namelijk een perfecte af in Zonhoven en die werd door een toeschouwer op film gezet.

Spanje

Na de cross in Zonhoven is Mathieu van der Poel de kou in Nederland en België weer ontvlucht en naar zijn huis in Spanje vertrokken om in de zon te trainen. Hij zal dus het NK in Hoogeveen niet rijden.

De wereldbeker in Benidorm het weekend erna rijdt hij wel, in het kader van 'nu we er toch zijn'. Ook Wout van Aert en Tom Pidcock komen daar aan de start.

Pelotonpraat
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024