Patrick Lefevere over met breukje koersende Alaphilippe: 'Natuurlijk had hijzelf het laatste woord'

Julian Alaphilippe kwam er niet aan te pas in het voorjaar. Voornamelijk omdat hij een groot deel ervan met een breukje in zijn kuitbeen koerste.  

Alaphilippe
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Het is niet het voorjaar geworden van Julian Alaphilippe. Na het akkefietje met ploegbaas Patrick Lefevere, die Alaphilippe openlijk aanpakte, ontstond er de nodige kritiek. Lefevere vertelt in Het Nieuwsblad dat hij Alaphilippe nooit tot iets heeft gedwongen nadat hij geblesseerd raakte.

"For the record: het klopt dat Julian dit voorjaar met een breukje in het kuitbeen heeft rondgereden. Hij liep dat op bij een val in Strade Bianche. Na Milaan-Sanremo klaagde hij over lichte pijn. Op een echo hebben we toen inderdaad het breukje gezien. Minuscuul, maar wel duidelijk waarneembaar."

Laatste woord

De tweevoudig-wereldkampioen besloot verder te koersen. "In overleg is na die diagnose beslist om het voorjaar toch verder te zetten. De buitenwereld heeft dat geïnterpreteerd als ‘onder druk van de ploeg’, als het al niet Lefevere in eigen persoon was. Het klopt dat het een grote ontgoocheling was geweest om Julian op een cruciaal moment te verliezen, maar uiteraard had hij zelf het laatste woord."

Alaphilippe en Soudal Quick-Step dachten dat dit zijn voorjaar kon worden. "Julian had met die blessure zeven dagen gekoerst in Tirreno-Adriatico. En in Milaan-Sanremo sprint hij zonder lekke band mee voor de overwinning. Julian was fit genoeg om competitief te zijn en kon de blessure ook niet erger maken."

De Fransman heeft nog een contract tot eind 2024 bij Soudal Quick-Step. De geruchtenmolen is inmiddels op gang gekomen en Alaphilippe zou al gesproken hebben met TotalEnergies.

Nieuws
  • Cor Vos