Bondscoach Sven Vanthourenhout over de WK-selectie: 'Een goede Michael Vanthourenhout komt het dichtst in de buurt van Van der Poel'

Sven Vanthourenhout maakte maandag zijn WK-selectie bekend. De kopman: Michael Vanthourenhout.

Benidorm Costa Blanca cyclocross 2024 men elite

In gesprek met Het Nieuwsblad ontleed de bondscoach zijn selectie. De ploeg die het moet opnemen tegen de vooraf  ongenaakbaar geachte Mathieu van der Poel. Vanthourenhout hoopt dat het koud wordt in Tabor, zodat Van der Poel zijn vermogen minder makkelijk kwijt kan.

Dan kijkt Vanthourenhout vooral naar zijn naamgenoot Michael, die in Benidorm tweede werd en te boek staat als kampioenschapsrenner. "Op zijn beste dagen komt Michael het dichtst in de buurt bij de absolute top. In Benidorm overleefde hij als enige toen de Grote Drie aangingen. En hij is nog groeiende voor het WK."

Podiumkandidaten

Dan is er nog Belgisch kampioen Eli Iserbyt, die rond de jaarwisseling ziek werd. "Hij kende echt een uitzonderlijk jaar. Stelde nergens teleur. De leider in de UCI-ranking en in meerdere klassementen. In Tabor zonder meer medaillekandidaat."

Thibau Nys, die uitstekend aan het seizoen begon met onder meer winst in de Koppenbergcross, is ook een serieuze kanshebber op een mooie uitslag. "Liet flitsen zien. Verraste geregeld en op andere momenten kwam hij weer niet in het stuk voor. In Tabor zit er een podium in." Naast de drie genoemde renners starten namens België: Laurens Sweeck, Niels Vandeputte, Toon Vandenbosch, Witse Meeussen, Jens Adams en Joran Wyseure.

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos Ā© 2024